Parabensiz şampuan nedir sorusunu yanıtlamadan önce parabenden neden kaçınmamız gerektiğini ve parabensiz şampuanların neden kullanmamız için önemli olduğunu bilmemiz gerekmektedir.
Günümüzde insanlar, sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olduklarının giderek daha fazla farkına varıyorlar. Peki saçınız için kullandığınız ürünler konusunda ne kadar bilinçlisiniz? Görünüşünüzün en önemli kısımlarından biridir.
Şampuan ve saç bakım ürünlerinin içeriklerine bakarsanız oldukça uzun bir liste ile karşılaşacaksınız. Ancak şampuan veya saç bakım ürünü seçerken göz önünde bulundurulan kriterler genellikle kokular, renkler, markalar ve ambalajlardır. Diğer birçok kozmetik gibi, şampuanlar ve saç kremleri de saçınıza yarardan çok zararlı olabilecek kimyasallarla doludur. Parabensiz şampuan nedir sorgulamadan önce bu yaklaşımın yanlış olduğunu belirtmek gerekir.
Saçlarımızı temiz, parlak, mükemmel ve pürüzsüz görmek adına güzel ama kötü ürünler kullanılırsa bu kısa vadeli tatmini saç dökülmesi, hormonal dengesizlikler ve kanser riski gibi yan etkiler takip edebilir. Parabensiz şampuan nedir araştırmasında her türlü uzun vadede zararlı olabilecek şampuanların bileşenlerini listeledik..
Parabenler; şampuanlarda, saç bakımında, cilt bakım ürünlerinde, makyaj ürünlerinde ve nemlendiricilerde ürünlerin raf ömrünü uzatmak için yaygın olarak kullanılan koruyuculardır. Araştırmalar, parabenlerin östrojen hormonlarının (kadınlık hormonları) işlevini taklit ettiğini ve meme kanseri riskini artırabileceğini göstermektedir.
Paraben ayrıca cilt egzaması gibi yan etkilere sahiptir. Kozmetik sektöründe kullanılan içerikler tüketicileri bilgilendirmek için ve kanunen etiketlenmelidir.
Genellikle, metil parabenler, etil parabenler, benzil parabenler veya butil parabenler adlı ürünlerin arka yüzünde görünürler. Bununla birlikte, 2000'lerden beri yapılan çalışmalar, parabenlerin yarardan çok zararlı olabilecek bir dizi sağlık problemini ortaya çıkarabileceğini göstermiştir.
Bu nedenle paraben içeren saç bakım ürünlerini kullanırken dikkatli olunmalıdır.
Şampuanlarda bulunan parabenler cilt tarafından kolaylıkla emilir ve kafa derisine zarar verir ve bundan kaçınılmalıdır. Parabenler, kuru saç, tahriş edici saç derisi, saç renginin bozulması ve hatta saç dökülmesi dahil olmak üzere saçla ilgili birçok soruna neden olabilir.
2016 yılında yapılan bir araştırmada, paraben içeren ürünleri kullanan kişilerin idrarlarında ve kan dolaşımında parabene rastlanılmıştı.
Kullandığınız saç bakım ürünlerinin paraben içermediğinden emin olmak için şampuanları ve saç kremlerini "paraben içermeyen" olarak etiketlemek önemlidir.
Yeşilmarka doğal parabensiz şampuan ürünlerine göz atın..
Yüzey aktif maddeler, içerdikleri sıvıların yüzey gerilimini azaltarak sıvıların su ve köpük ile daha iyi karışmasını sağlar.
Bu madde duş sırasında saçı daha köpüklü hale getirebilir ve size temizlik hissi verebilir. Bununla birlikte, SLS saça yarardan çok zararlı olabilir. Sülfatlar saçınızı kurutup sağlıksız bırakabilir ve ihtiyaç duyduğu suyu kaybetmesine neden olabilir. Ulusal Sağlık Enstitüleri'nde yapılan testlerde sodyum lauril sülfat hasarı potansiyeli araştırıldı. Çalışmalar, cilt tahrişine ve saç dökülmesine neden olabileceğini göstermiştir.
"Alman araştırmacılar 1.600 hastayı SLS duyarlılığı için test etti ve test edilen hastaların %42'si tahriş yaşadı."
"Üç buçuk ay boyunca yedi gönüllü üzerinde yapılan bir başka çalışma, SLS ile düzenli temasın, cilt artık SLS'ye maruz kalmadığında tahrişe ve azalmış tahrişe neden olduğunu tespit etti’’.
Saçlarını düzenli olarak boyayan veya ısıyla işlem gören kişiler, saçlarının kurumasına neden olmamak için sülfatlardan da kaçınmalıdır.
Formaldehitin etkileri uzun yıllardır geniş çapta duyuruldu, ancak yeni araştırmalar, formaldehitin kansere neden olabileceğini ve ciddi cilt tahrişine neden olabileceğini gösterdi.
Kanserojen olarak kabul edilmeye başlanan formaldehitin neden olduğu hasar muazzam olabilir. Sonuç olarak, insanların yaşam kalitesi neden olabileceği hastalıklar nedeniyle ciddi şekilde bozulabilmektedir.
Formaldehit ürünleri, formaldehit gazını atmosfere salar ve başka sağlık sorunlarına neden olur. Bu nedenle keratin bakımı veya keratin içeren ürünler seçerken dikkatli olunmalıdır. Parabensiz şampuan nedir tartışmasında formaldehit maddesinin de zararı açıkça görülmektedir.
Saç spreylerinde yaygın olarak bulunan ftalat esterler, ürün yayılımını artırmak için çeşitli saç bakım ürünlerinde de kullanılmaktadır.
Bu nedenle, seçilen üründe "ftalat içermeyen" ifadesini aramak kasıtlı bir eylemdir.
Bu kimyasal, saç bakım ürünlerinde de bulunur ve propilen glikol maddeleri özensiz kullanıldığında kafa derisini tahriş edebilir ve kafa derisinde kaşıntı, kuruluk, kızarıklık ve kepek gibi semptomlara neden olabilir. Öte yandan saçın kendisinde kuruluk, hacim ve renk problemlerine neden olabilir. Parabensiz şampuan nedir sorusunda sorunun parabenden daha büyük olduğu bu şekilde kanıtlanır.
Dimetikon, nemlendirici özelliği ile bilinen, saça hacim veren ve kıvrılmasını önleyen bir silikon türüdür. Saçınız parlak göründüğü için hasarı hemen fark etmeyebilirsiniz, ancak uzun süreli kullanım saç derinizde kepeklenmeye neden olabilir.
Alkol, şampuanlarda kıvam arttırıcı olarak kullanılır ve saçın zarar görmesi ve kırılmasının en önemli nedenlerinden biridir. Parabensiz şampuan nedir konusunda en çok dikkat etmeniz gereken konulardan biri alkollü ürünlerden uzak durmaktır.
Bilim adamları, triklosanın kanser ve üreme toksisitesi gibi çeşitli sorunlara neden olabileceği için kullanılmaması gereken çok tehlikeli bir bileşen olduğunu açıklıyor. ABD ticari ürünlerinde yasaklandı. Bu yasak, 2100 veya tezgah üstü antibakteriyel sabun ve bakım ürünleri pazarının% 40'ını etkiledi.
Kimyasal içermeyen bir ürün bulmanın en güvenli yolu, ambalaj üzerindeki şampuan içerik listesini kontrol etmektir. Satın almadan önce yukarıdaki şampuanlarla kaçınmanız gereken malzemeleri kontrol ettiğinizden emin olun.
Saç bakım ürünü seçimi kişinin kafa derisi ve saç yapısına göre yapılmalıdır. Saç derisinin ideal 5,5 P.H değerine ulaşması için saç tipinize ve saç derinize uygun doğru ürünü seçin.
Bol köpüren şampuandan uzak tutun. Yüksek köpüklü şampuanların deterjan içeriğine yakın kimyasallar içerdiğini unutmayın.
Ürünün raf ömrünü uzatan paraben gibi maddeler içeren ürünlerden kaçının. Bu tür maddeler saçın pH dengesini bozabilir, kafa derisinin aşırı kurumasına neden olabilir, saç dökülmesine ve saç derisinin sağlığına yol açan birçok soruna neden olabilir. Doğal içerikli ürünleri ile alışverişin güvenilir adresi Yeşilmarka 'da birçok saç cinsi için bakım ürünleri yer almaktadır.
Kabarmayı önlemek için şekillendirici ürünler kullanmak yerine, kıvırcıklığı veya kabarıklığı önleyen bir şampuan veya saç kremi seçin.
Şampuanlar ve saç kremleri yalnızca saçınızı temizlemeye yardımcı olur, bu nedenle saçınıza bakım yapmak için bir saç destek solüsyonu kullanın.
Parabensiz şampuan nedir sorusunu yazımızda açıkladık. Doğal ve naturel ürünler kullanılmasının önemi günümüzde ürünlerin içeriğini bilebildiğimiz bu dönemde büyük önem kazanmıştır.
Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/cildi-yaslandiran-aliskanliklar-nelerdir/ linkinden ulaşabilirsiniz.