500 TL üzeri ücretsiz kargo
DERMOKOZMETİK VE SPORCU BESİNLERİNDE DOĞAL BİR DOKUNUŞ
YEŞİLMARKA SAĞLIKLI YAŞAM ÜRÜNLERİ
NATURAL TOUCH OF DERMOCOSMETICS AND NUTRITION
FABRİKADAN DİREKT GÖNDERİM
NATURAL TOUCH OF DERMOCOSMETICS AND NUTRITION
500 TL üzeri ücretsiz kargo
DERMOKOZMETİK VE SPORCU BESİNLERİNDE DOĞAL BİR DOKUNUŞ
Yağlı Saçlar İçin Doğal Çözümler

Yağlı Saçlar İçin Doğal Çözümler

Yıkanmasına rağmen kurtulamadığımız ve tekrarlayan yağlı saçlar, birçok kişi için günlük yaşamı zorlaştıran bir problemin kaynağı olabilir. Fakat bu konu sizi korkutmasın. Hayatınız üzerinde daha az etkiye sahip olması için bu problemin çözümünün çeşitli yolları vardır. Yağlı saçlar bazen ihmal edilmiş gibi görünebilir. Fakat kötü yönetilen bir güzellik rejiminin veya doğal bir sürecin sonucundan başka bir şey değildir. Yağlı saç probleminizin nedeni ne olursa olsun, harika görünmenizi ve kendinizi iyi hissetmenizi engellememesine yardımcı olacak birçok çözüm vardır. Bu yazımızda yağlı saçlar için doğal kozmetik çözümlerini sizler için derledik.

Saç Yağlanması Neden Olur?

Bir problemi çözmeden önce en önemli adım o problemin kaynağını anlamaktan geçer. Yağlı saçlar için doğal çözüm önerilerimizden önce gelin saç yağlanmasının sebeplerini inceleyelim.

Kıl köklerimizdeki yağ bezeleri, saçımızın yumuşaklığını ve elastikiyetini sağlar. Fakat bazı sebeplerden dolayı vücudumuzda fazlaca üretilen yağ miktarı, saçlarda yağlı ve parlak bir görüntü oluşmasına neden olabilir. Özellikle büyüme döneminde, vücudumuz daha fazla yağ salgıladığından saçlarımız daha yağlı ve dolayısıyla parlak gözükür. Dolayısıyla vücudumuzun durumu yağlı saçların için doğal çözümler aramamızda önemli bir yere sahiptir.

Saçınızdaki yağlar, her bir saç köküne bağlı yağ bezlerinden gelir. Bezler, cildi ve saçı nemlendirmek için saç folikülünü dolaşan sebum adı verilen yağlı bir madde üretir. Bu bezler normal çalışmadığında cildinizde ve saçınızda sorunlara neden olabilir. Örneğin sivilce, vücut fazladan sebum ürettiğinde oluşur ve ölü deri hücrelerinin birbirine yapışmasına ve gözenekleri tıkamasına neden olur. Çok fazla sebumun neden olduğu başka bir duruma seboreik dermatit denir. Saçlı deride ve yüzde pullu kırmızı deri lekeleri görülür. Yağlı görünürler ve lapa lapa ve kaşıntılı olabilirler. Hormonlar, yağ bezlerinizin daha fazla sebum yapmasına neden olabilir. Bu nedenle gençler genellikle yağlı cilt ve sivilceyle mücadele eder. Kadınlar ayrıca hamilelik veya menstrüasyon sırasında da bir farklılık fark edebilir.

Vücudunuzun genetik olarak diğerlerinden daha fazla sebum üretme olasılığı daha yüksektir. Bu yaşla değişebilir. Yaşlandıkça vücudumuz daha az yağ üretir.

Güzellik koridorunun farklı saç dokularına adanmış ürünlere sahip olmasının bir nedeni vardır. Sebum, düz saçta kıvırcık saçtan daha kolay hareket eder. Yani ince, düz saçlarınız varsa yağlı saçlarla mücadele etme olasılığınız daha yüksektir. Kıvırcık saçlı kişiler, sebum uçlarına ulaşmadığı için ürünlere genellikle daha fazla nem eklemeye ihtiyaç duyar. yağlı saçlar için doğal çözümleri konuşmadan önce kendi saç tipimizi de bilmemiz bir o kadar önemlidir.

Çevresel Faktörler

Saç yağlanması nedenleri arasında gün içinde aşırı terleme, hava kirliliği ve sigara içilen kapalı alanlarda bulunmak da vardır. Sağlıklı yaşam, bol su içmek, B vitamini almak gibi yağlı saçlar için doğal çözümler saçların yağlanmasını azaltacaktır.

Yağlı Saçlar Nasıl Tedavi Edilir

Uygun yağlı saç tedavisini bulmak için probleminizin altında yatan nedeni bilmek çok önemlidir. Daha ciddi durumlarda, bir dermatolog, yağ bezi salgılarını düzenleyen ilaçları reçete edebilir. Yağlı saçlar için doğal çözümleri gelin aşağıda sizlerle inceleyelim. Yeşilmarka'nın yağlı saçlar için özel şampuanına göz atın..

B vitamini Takviyesi

Diyetinize B vitamini açısından zengin yiyecekler (özellikle B2 ve B6) eklemenin sebum üretiminizi hafifletmeye yardımcı olduğuna inanılıyor. Bu, deniz yosunu, yeşil yapraklı sebzeler ve bakliyat gibi daha fazla yiyecek tüketmeye çalışmak anlamına gelir. Genel olarak, yağlı yiyecekleri kesmek, meyve ve sebze alımınızı artırmak ve her gün bol su içmek saçınızın saç, cilt ve tırnakların genel durumunu iyileştirmesine yardımcı olacaktır. Yağlı saçlar için doğal çözümler başlığında B vitamini takviyesi şiddetle önerilir.

Peki, Saç Yağlanmasına Ne İyi Gelir?

Saçların çabucak yağlanıyor, hep kirliymiş gibi hissediyorsun diye aynı günde 2 kere saç yıkamak, her gün saç yıkamak saçların için fayda yerine zarar sağlıyor. Üstelik bir de doğal olmayan ürünler kullandığında bu daha da zararlı oluyor. Saç derinde bulunan ve saça faydalı doğal yağın yağ dengesini bu şekilde bozabilir, saçlarının daha da yağlanmasına neden olabilirsin. İşte bu yüzden saçlarını 2 günde 1 Yeşilmarka yağlı saçlar için üretilmiş doğal şampuan yağlı saçlar için doğal çözümlerimizin başında gelir. Yeşilmarka doğal şampuan kategorisi üzerinden saç tipinize uygun olan şampuanları ve içeriklerini inceleyebilirsiniz.

Isıya Ara Verin

Yağlı saçlar için doğal çözümler ısıya ara vermekte gizli. Saçlarını ısıyla şekillendirmediğinizde, birazcık daha geç yağlandığını fark edersiniz. Maşayla, düzleştiriciyle şekillendirmeye, fön çektirmeye bu süreçte ara vermenizi öneririz. Saç deriniz yoğun ısı nedeniyle, derinin kurumasını önlemek amacıyla daha fazla yağ üretebilir. Bu da saçınızın daha çok ağırlaşmasına, yağlanmasına neden olabilir. Yağlı saç dökülür mü diye endişelenmeyin, yağlı saçların dökülme problemi yaygın değildir.

Saçlarınızı ısıyla şekillendirmek yerine doğal haline bırakmayı bir denemenizi öneririz. Bırakın saçların kendiliğinden kurusun, böylelikle yağlı saçlarınız için doğal çözümler ararken daha da büyük problemlerden kaçınırsınız.

Saçlarınızı İyi Durulayın

Yağlı saçlar için doğal çözümlerin başlıcası saçlarınızı korumaktır. Saç yağlamasını önlemek için saçlarınızı nasıl şampuanladığınızı ve duruladığınızı da bir gözden geçirmenizi tavsiye ederiz. Özellikle saçlarınızı şampuanladıktan sonra durulamaya ne kadar zaman ayırdığınız çok önemli. Saçlarınızı durulamak için minimum 30 saniye ayırmanız gerekiyor. Saçlarınızı durularken akan su berraklaşana, köpük kalmayana kadar durulamanız gerekiyor.

Aynı şekilde, saçlarınızı durularken kullandığınız suyun sıcaklığı da çok önemli. Aşırı sıcak suyla saçları yıkamak da yağ üretiminin artmasına neden olabilir. O nedenle saçlarınızı yıkarken mutlaka ılık su kullanmalısınız. Saç derinizdeki kan dolaşımını arttırmak ve çok daha parlak olmasını sağlamak için soğuk suyu kullanmalısınız. Yağlı saçların için doğal çözümlerimizden birisi son durulamada dayanabildiğiniz kadar soğuk suyla yıkamanızdır.

Saçlarınıza Dokunmayı Azaltın

Saçınızı gereğinden fazla fırçalamamaya veya dokunmamaya çalışın. Sık fırçalamak bezlerinizi daha fazla sebum üretmeye teşvik edebilir. Saçınızı tutmak sadece daha fazla sebumun foliküllerde aşağı hareket etmesine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda ellerinizden saça yağ ekleyebilir.

Saçlarınıza Hava Aldırın!

Çoğumuz banyodan sonra saçlarımızı havluya sarıp, bu şekilde saatlerimizi geçirebiliriz! Ancak bu, saçlarının daha da ağırlaşmasına neden olabilir. Havluyla saçlarını sarıp uzun süre beklediğinde saçlarındaki doğal hacim, havlunun ağırlığı ile kaybolabilir. Tabii en önemlisi de saç derin uzun süre nemli bir ortamda havasız kaldığı için daha fazla yağ üretmeye başlayabilir.

Saçlarınızı Olması Gerektiği Gibi Yıkayın

Şampuanlama yaparken kafa derisini fırçalamaya odaklanın - ama çok sert değil. Sabunla ovmaya yetecek kadar orta derecede fırçalayın, ancak saç derinizi tahriş edecek kadar sert değil. Tahriş bezlerinizi aşırı uyarabilir ve daha fazla sebum yapmalarına neden olabilir.

Saçlarınızı yıkarken yağlı saçlar için doğal çözüm olarak kullandığınız şampuanı ve saç kremini dikkatli seçmelisiniz. Saçlarınızda kullandığınız saç kremi ve şampuanın bir film oluşturmaması için kullandığınız ürünlerin doğallı çok önemlidir. Piyasadaki çoğu şampuan ve saç kremi doğal içerikli olmazlar. Yeşilmarka yağlı saçlar için özel olarak üretilmiş şampuan doğal içeriği ile sizler için bir çözüm olacaktır. Yeşilmarka saç kremi de doğal içeriği ile saçlarınızın istediğiniz gibi olmasını sağlayacaktır.

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/vucut-gelistirirken-kas-kutlesi-arttirmanin-yollari/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Paylaş: